söndag 6 april 2014

grönt är skönt


Det blir bara grönare och grönare. Grönt är det nya. Känns helt fantastiskt. Till och med Systembolaget vill haka på trenden. Kolla deras annonsering här nedan:

Jag är så redo för vego. Är du?

En gång i tiden eftersökte jag fler gröna kokböcker, eftersom jag är trött på de kokböcker som baserar sig på "Ska vi ha fisk eller kött", och sedan är allt annat bara tillägg. Näe, nu vänder det. Nu är "tillägget" det man bygger måltiden på. Att få ut mesta möjliga näring och att det är gott. En smaksensation. Tacksam för det.Tacksam också för att vegomaten inte längre bara är guckor, som min kompis Nina kallar röror. Utan att den blivit förfinad, lite lyxig. Tänk om det snart ändå kunde öppna en vegetarisk kulinarisk ala-carte-restaurang i Stockholm, eller Sverige. Ni vet en finrestaurang som man kan beställa bord på, vita dukar, bordservering, kypare. En restaurang som verkligen visar på hur fantastiskt det är att vara vegeterian. Det är ingen uppoffring. Det är inte tråkigt. Det är snarare fantastiskt. Men vi hemmakockar behöver ju inspiration. Kickar i baken att våga testa nytt och laga mat på det där lilla speciella sättet.Jag älskar böcker. Tycker att böcker är som konstverk. Jag är typ uppväxt i ett bibliotek. För mig finns inget vackrare än en bokvägg. Jag köper mycket böcker. De här köpte jag för några veckor sedan. Green kitchen stories är en fantastisk vacker och bra bok. Jag samlar också på mig böcker med smoothies och det gröna juicetänket. 
Det här är nästa inköp Hello green Josefin Jägers bok. Jag har ju gjort hennes Cleanse 8, som var fantastiskt och som verkligen kickade igång mig att bli ännu mera grönt. Den ser så fin ut och eftersom jag ätit hennes mat, så vet jag att den så klart blir en succe. 

Josefin har det där lilla extra. Det var hon som fick mig att köpa både en Greenstar och en vitamix. Och sedan jag träffade henne har jag varje morgon druckit en grön drink och gjort en grön "ghurt". Min lite matigare frukost.

 Nu ska jag fixa i ordning mig. Ska yoga och sen till Element Spa. Ni träffar mig här Jag ska bli intervjuad och hålla i en 55 minuters klass. Det blir en förkortad variant på knipws och lite höftböj. Hoppas vi ses där.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Hur anv du din Vitamix resp Greenstar?
    Tacksam för tips!:-)

    //Lisa

    SvaraRadera