måndag 25 juni 2012

idag börjar min resa


Idag börjar den nya resan. Jag har varit helt ljusskygg sen jag fick beskedet per telefon att jag har inflammatorisk cancer i mitt ena bröst i torsdags. Knappt tagit mig ut ur lägenheten som vi hyr i Båstad. Jag har pendlat mellan rädsla, oro och misströstan. Skrivit testamente i huvudet, tänkt och oroat mig. Gråtit och varit räddare än jag någonsin varit i hela mitt liv. Att inte veta skapar ångest och oro. Att inte veta och gå och vänta på en möjlig dom, skapar monster i huvudet. Och de här dagarna har varit som att vara mitt i en mardröm. Tacksam för att jag har vänner och familj som slutit upp kring mig som ett skydd, mitt egna nätverk och de har hjälpt mig när jag vacklat alldeles. Jag ska inte säga att allt är frid och fröjd nu, men idag när jag (och mitt lilla crew) kom till radiumhemmet och gjorde alla tester man kan göra, så lättade ångesten något. Att jag har cancer är helt klart, men de tog också tester på mina lymfkörtlar. Det däremot oroar mig fortfarande. I morgon ska jag (vi) träffa kirurg och onkolog och prata om behandling. 
Nu börjar min resa och jag ska bli frisk. Det kommer att bli tufft, men jävlar vad jag ska kämpa emot den här cancern. Tack alla ni som hört av er. Tack, tack för alla era hejarop och positiva tankar. Det är fantastiskt härligt, era ord gör att jag inte känner mig ensam. Det här är en sjukdom som många kvinnor drabbas av, vi måste prata om det. Vi måste våga se det allra mörkaste och läskigaste. Jag är fortfarande Karin. Jag har levt och lever ett hälsosamt liv, jag lever i kärlek med min man. Jag äter bra. Jag dricker inte, eller i alla fall så sällan att det typ är som att inte dricka. Jag röker inte. Jag motionerar och tar hand om mig på bästa sätt. Ändå drabbades jag. Det kan hända vem som helst. och vi måste prata om det. Imorgon får jag domen och handlingsplanen. Jag håller er underrättade. Tack för att ni läser, tack för att ni skickar positiva tankar. Tack. 


20 kommentarer:

  1. Håller tummarna och allt annat jag kan hålla för dig, kära vän! Imorgon får du bara positiva besked! Kramar <3

    SvaraRadera
  2. Karin så bestört och ledsen jag blir för din skull att läsa om ditt öde.

    Jag följer dig och din sida på FB och är så glad över allt positivt och härligt du förmedlar via yogans och livets väg. Jag hoppas och ber för att allt går bra för dig och att din nya resa slutar på ett lyckligt sätt och inte tar dig på alltför stora irrvägar.

    Jag blir,när du skriver att du drabbats av inflammatorisk bröstcancer, även påmind om en resa jag själv gjorde för över 15 år sedan i mitt liv. Jag drabbades då 34 år gammal av samma sjukdom. Småbarnsmamma och cancer - det var en chock. Det är en chock när än det kommer i livet. Jag förstår i vilken förvirring och rädsla du just nu befinner dig och det är underbart att läsa dina rader om dina nära och kära som finns omkring dig.

    Jag vill genom att tala om att jag varit ute på samma resa visa att jag finns för dig som en medresenär om du någongång behöver någon som är en annan än en nära och kär. Du är du och din upplevelse av vad du går igenom är unik men jag tror att en människa som varit med om ungefär detsamma ser och hör på ett annat plan. Kan jag vara något stöd för dig vad gäller frågor, tankar, känslor - ja allt så vill jag vara det även om jag inte känner dig personligen mer än det du delar med oss alla så personligt på FB.

    Varma omsorgsfulla kramar - Tina Peldán

    SvaraRadera
  3. Tina Arnesson Holmedahl25 juni 2012 kl. 15:58

    Åh Karin Karin... Sänder dig tankar, kärlek, styrka, mod och massvis av hopp. Håller allt som går! Kram kram

    SvaraRadera
  4. Håller tummarna att det blir ett bra besked. Kramar om!

    SvaraRadera
  5. KRAMAR!! från aleksandra

    SvaraRadera
  6. Kära, vackra, starka, generösa Karin. Du skriver så fint, ärligt och du bjuder alltid på dig i dina bloggar, på facebook, twitter. Tack för det! Du ska veta att du är en STOR inspiration för mig och många, Karin! Följer dig. Puss

    SvaraRadera
  7. ...Glömde kloka, roliga också!

    SvaraRadera
  8. Fina Karin! Jag tänker på dig massor och håller tummarna för dig hååårt. Bamsekram Agneta

    SvaraRadera
  9. Tänker så på Dig!! Och vi är många, många, många som är med dig på din resa. Kramar och Styrka!!

    SvaraRadera
  10. Kramar du modiga fina vän! Mimi

    SvaraRadera
  11. Heja Karin, ska heja, peppa och tänka goda tankar med dig under hela tiden, kram kram från Anna Fringel

    SvaraRadera
  12. Tänker på dig Karin. Du fixar detta! Kram! Paula

    SvaraRadera
  13. Karin! Oj vad jag tänker på dig nu! Jättestor och varm kram! Petra Lundin

    SvaraRadera
  14. Tänker på dig! Karin du fixar detta kram på dig

    SvaraRadera
  15. Carina Malmberg26 juni 2012 kl. 10:24

    Tänker på dig massor! Håller alla tummar &tår för dig. STOR KRAM /Carina

    SvaraRadera
  16. Blir så ledsen när jag läser om ditt besked och vad du nu går igenom. Sänder massor av styrkekramar till dig. Jag älskar din blogg och ditt sätt att förmedla och dela med dig av ditt liv. Stoora varma kramar från Simone

    SvaraRadera
  17. Kära Karin!
    Vi tänker på dej!
    Skickar omtanke och styrka via nätet.
    Kramar
    Hasse och Viktoria

    SvaraRadera
  18. Kära Karin!
    Skickar all styrka, värme, kärlek och ljus jag kan. Kämpa, och sug i dig av all kraft som skickas till dig, och fortsätt be om hjälp. Varm kram!
    Jessica Christensson
    Ängelholms Yogacenter

    SvaraRadera