söndag 24 juni 2012

Meningen med livet - EvaNamn: Eva Andersson
Ålder: 44
Yrke: Lärare på en gymnasiesärskola samt licensierad Poweryogainstruktör
Civilstånd/familj: Ingick år 2004 i äktenskap med en underbar man, har tre söner samt en ängeldotter (som lämnade jordelivet 13 dgr gammal)
Bor: I Gävle

Vad är meningen med livet?
- Jag ser livet som en resa med början och slut. Jag månar om de människor som står mig nära, de som ger mig energi och kraft. Försöker förlåta människor som gör mig illa och tänker att de har en lång resa med uppgifter att lösa framför sig. Utövar regelbundet Ashtangayoga, vilket hjälper mig att hantera vardagen då den känns tung.

Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills utvecklats? 
- Ja, verkligen! Jag har genom åren fått lära mig att livet är skört, att ingenting existerar för evigt. Jag har mer eller mindre tvingats inse vikten av att uppskatta nuet… och har länge brottats med min separationsångest. Tycker mig idag kunna se mening i de svåra situationer, jag ställts inför på min resa i livet. Tack vare svåra stunder, har jag fått perspektiv på vad som är viktigt för mig i livet. Jag kan också se att där ALLTID funnits en hjälpande hand, när jag behövt den som bäst.  Tack vare livet har jag utvecklat ödmjukhet och tacksamhet över det jag har och ”det jag inte har”, vilket ibland varit smärtsamt. Eftersom jag tror det finns lika många sanningar som människor på jorden, försöker jag lära av de människor jag möter. Med det, inte sagt att jag ”köper” allt jag möter, utan mer försöker acceptera olikheter och människor med andra åsikter och erfarenheter än de jag själv bär.


Vilken är din livsfilosofi?
- Låt viljan att vinna bli starkare än rädslan att förlora!


Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara utifrån din egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?
- Tro på dig själv, lita på din magkänsla och våga vinna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar