onsdag 22 april 2015

Knipskola 1

Idag börjar knipskolan igen. Känns så kul att jag nu har filmer som ni kan titta på och som visar och beskriver hur ni ska göra. Häng med.



När kvinnor förstår vilken skatt det ligger i en vältränad bäckenbotten så blir knipövningar något man gärna lägger energi på, för den som vill få tillbaka kontrollen över sitt underliv är bäckenbottenträningen otroligt viktig. Förutom att det motverkar urinläckage ger den en massa härliga bieffekter som plattare mage, mindre ont i ryggen och en tajtare slida bland annat.

Först ut får ni några filmer om hur man lättast hittar knipet. Eftersom jag är en yogamänska, tycker jag att det är viktigt att man får ihop knipet med sin andning. För oftast när vi lär oss nånting (eller har ont) så stryper vi vår andning och då är det som att vi signalerar till kroppen att det vi nu ska göra är fel och det vill vi inte.

Så först ut är övningar för att Hitta knipet som egentligen är ett lyft.

Yogaknip och andning

Blixtlåsknipet

Tantraknipet


Och ni vet väl att på den här sidan Hittar ni också en massa bra prat, så gå in och lyssna på Hur vet jag att jag kniper rätt? Kissa rätt, Knipet är egentligen ett lyft. De "praten" ligger under instruktionsfilmerna.
Lycka till och jag hoppas ni gillar filmerna jag och Tena gjort.
 

5 kommentarer:

  1. Kanonbra! Jag kommer hänga på och knipa, bra initiativ!

    SvaraRadera
  2. Jättebra! Och så en sak till - det är lika viktigt att lära sig att slappna av. Jag har en förlamningsskada som gör att jag har något nedsatt förmåga att viljemässigt styra knipmusklerna. För några år sedan gjorde jag biofeedbackträning och fick då veta att vilotonusen i mina muskler ligger högre än den ska och att jag sedan inte lyckas knipa så starkt utöver det även om jag är ganska bra på att hitta rätt muskler. Har också smärtproblem. Nu lägger jag mycket vikt vid att försöka slappna av så gott jag kan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. helt rätt, kommer till det senare i kursen ;) Det är bra att lära sig skillnaden mellan aktiv bäckenbotten och avslappnad.Kram

      Radera
  3. Tack för påminnelsen om knipandet. Speciellt fottricket på tå vilket påminnde mig om qigongen jag tränat, att jag liksom tappat hållningen nu och hur mycket det gör för välbefinnandet.. Skulle vara intresserad av att börja med yoga. Hur börjar jag? Har testat på Bodybalance men lärarna där hinner inte med att gå igenom rörelserna helt..

    SvaraRadera