torsdag 10 maj 2012

ändrade planer

Jag har tagit ett beslut. Och det var inte så enkelt att göra. Det är både ett ledsamt beslut och ett bra beslut för mig. Men jag måste på något sätt bestämma mig.
Ni vet hur jag älskar Båstad. Jag älskar den här platsen. Jag älskar närheten till havet, den gula sanden. Det kulliga landskapet och luften. Jag älskar luften här i Båstad.
Känns som jag kan andas här.
Ta så där långa djupa andetag, rakt ner i lungorna, som om jag kan fylla dem med mer syre när jag är här.
Under en tid har jag vägt beslutet fram och tillbaka.
För nio år sedan kom jag hit och började ha yogakurser. I sommar är det min nionde sommar som jag har studion öppen hela sommaren. Det är lång tid. Jag har älskat att gå upp på morgonen, långt innan byn vaknat och vandra Köpmansgatan fram till min studio.
Jag älskar att hålla i yogaklasser. Älskar att se hur eleverna hittar sin yoga, sin kärlek till sig själva och sin kropp. Älskar att se utvecklingen. Och jag kommer att sakna alla tappra, för de är några stycken som kommit varje morgon för att yoga i den lilla sommarstudion.
Det är många somrar som jag förlagt här.
Det var perfekt för den ensamstående mamman, som jag var då jag kom hit till byn första gången -  att liksom kombinera semester och jobb med min lilla dotter, här i sommarstan.
Men barnet växte, jag träffade en man (som jag också gifte mig med här i byn)och fick bonusbarn.
Men i år blir det sista sommaren på Yogavita i Båstad.
Och den ska bli så härlig, ni har väl sett mitt sommarschema?
Låt oss göra den till en lång och härligt utdragen yogasommar.
Sedan stänger jag ner här och det lutar mot Björkö. Ön där min mammas släkt bor, där min mamma och pappa har hus och min älskade syster och hennes familj.
Ön, där jag var många av mina somrar, innan vi köpte hus på Gotland när jag var tio.
Det lutar mot att jag 2013 får ha mitt första sommarlov på riktigt, semester med min man.
Jag lägger inte ner yogan, men det kommer att bli på ett annat sätt, men framför allt kommer jag att skriva mer. Fler böcker är inplanerade.
Men det är sorgligt, det är det.


12 kommentarer:

  1. Fina, fina Karin. Vad sorligt det blev. Och så fint du skriver om dina beslut och dina känslor! Samtidigt häftigt att fatta nya, stora beslut i livet heller hur! Nu blir jag nyfiken på vad framtiden har i sitt sköte, kanske en gäst-workshop på Yoga Nova Stockholm... ;) ;)?
    Låter underbart och viktigt att ta dig tid för ett ordentligt sommarlov, med din käresta. Det är du SÅ värd.
    Fortsättning följer...
    Puss
    /F.

    SvaraRadera
    Svar
    1. FinaFrida, tänk vad mycket tid jag får nu. Yoga runt hela stan. Fika efteråt och kanske en workshop på yoganova, gärna. Puss och kram du söta lilla mamma.

      Radera
  2. Åhh, vad fint du skriver. Gratulerar till din insiktsfullhet, att du behöver välja bort något. Det är inte alla förunnat. Önskar dig lycka till med dina nya bokprojekt!
    Helén, vås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kram fina Helen, hoppas vi ses snart!

      Radera
  3. Åh Karin! Det enda vi vet är att allt är i förändring och nu är det dags för dig med något nytt. Det känns ofta vemodigt när man bestämt sig även om man vet inuti att det är rätt. Önskar dig all lycka till och du har först en härlig Båstad-yoga-sommar framför dig! Stor kram

    SvaraRadera
  4. Det känns både sorgligt och hoppfullt med ditt beslut, men allra mest strålar du av kraft och beslutsamhet. Det kommer ordna sig till det bästa! Kram och Power till dej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nina, tack fina du. HOppas du har det bra på din yogaväg, du yogaPippi. Man måste följa hjärtat, det finsn ingen annan väg. Kram

      Radera
  5. Lycka till med vad du än kommer göra! Jag hoppas att du kommer ha kvar din fina blogg! Kram Heléne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kommer inte sluta med yoga, för att jag släpper Båstad. Yogavita fortsätter att vara en abulerande yogastudio som tar mig dit jag blir kallad. Stor kram

      Radera
  6. Jag förstår dig fullkomligt, men åhh vad jag kommer att sakna helgerna hos dig i Båstad.... Det var ju där jag hittade min lust till yogan! Nu får jag vara extra flitig i sommar och njuta så länge det varar...
    Kram Katarina / Ängelholm

    SvaraRadera
  7. Hörredu du nyförlovade Katarina! Du får njuta av en yogasommar i Båstad och vi ses igen, så klart! Tack för att du kommit på helgerna och farit till Indialand med mig. STor kram

    SvaraRadera