lördag 20 september 2014

första recensionen av boken

Så himla himla glad.

Jag vill fan leva (pocket)
 
Tjoho, så glad helt enkelt. Bloggbokens första recension. Fem behåar i tidningen Brofästet, som är BROs tidning som riktar sig till oss som haft eller har bröstcancer. 
Jag blir så glad. Läs vilken fin kritik. Alla böcker jag tidigare skrivit är ju fackböcker, det här är min första "roman" eller skönlitterära. Det är lite läskigt och skört så klart. Därför blir jag så glad. Sååå glad
Så här betygssätter de: 5 bhar = enastående, 4 bhar = mycket bra, 3 bhar = bra, 2 bhar = dålig, 1 bh = usel

Fem behåar
Jag vill fan leva
Karin Björkegren Jones Pocketförlaget
”Jag ska ju bli friskförklarad. Det är det enda. Jag ska bli frisk, men med helvetes stor erfarenhet. Och min blick kommer att vara så mycket starkare och se klarare nu än tidigare”.
Citat är skrivet av Karin Björkegren Jones och jag tror att det är en
bra sammanfattning av en cancerresa som inleds i juni 2012. Karin är journalist, författare, yogainstruktör
och har skrivit flera böcker
om Yoga samt om naturlig hudvård. Boken ”Jag vill fan leva” varvar Karins blogginlägg från hennes blogg ”Yoga, mat och meningen med livet” med hennes egna tillbakablickar som spänner över ett år. De inrymmer mycket sorg men även kamp och sökande
 efter att hitta kraften och metoderna för det egna läkandet. Karins bok väcker igenkänning, minnen av min egen cancerresa kommer till mig då jag läser. Den fysiska utsattheten, oron, ångesten men också den stora och starka livsviljan, livsglädjen, själva kärleken till livet.
Karin beskriver dagar
 av eufori och dagar där ledsenheten och tårarna 
ligger så precis under huden att minsta lilla beröring gör ont. Yoga har en mycket central plats i Karins liv och blir den livboj hon klamrar sig fast vid och hon gläds 
åt kroppens förmåga till återhämtning. Medvetenheten kring kropp, näring, själ och kopplingarna däremellan blir väldigt intressant läsning. ”Jag vill fan leva” är en berättelse som inrymmer många beståndsdelar av livet, kropp, själ, kärlek, vänskap. Och den berör på ett sätt som känns mycket naket och nära.
Linda Olofsson i tidningen BROfästet 
Just nu är vi på landet. Väldigt härligt. TYvärr har jag lite huvudvärk och känner mig lite så där på gång att bli sjuk, så efter promenaden och lunchen som bestod av godaste jordärtskockssoppan ligger jag nu i sängen med datorn. Livet på landet helt enkelt. Vila.
Ni vet väl att ni kan följa mig på instagram? Där heter jag karinbjones och där får ni oftast bilderna först...
Igår såg det ut så här, och lite så kändes det. Vi byter buss i Norrtälje och där på pressbyrån möttes jag av en leende tjej som jag kände igen. Det var jag själv.
Här får ni lite bakombilder till artikeln om mig i tidningen Hälsa som är ute nu.
 Ett så gulligt och framförallt snällt team. Fotograf Anton Svedberg, stylisten Annika Nordström, sminkös Jenny Guerrero och från tidningen Hälsa var det Helen Gunnarsson Pillay.
Och kläderna kommer från under the same sun.

2 kommentarer:

 1. Oj vilken fin bok. Grymt snyggt omslag och skön titel! Citatet om att du ska leva och se livet med klarare ögon tar jag med mig.
  //Sofia

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk artikel om dig i Hälsa. Mycket fin och inspirerande. Underbara foton på dig :)
  Önskar dig allt det bästa.
  kram Lina

  SvaraRadera