måndag 31 mars 2014

så mycket ryms i din smekande hand

Jag får många frågor om hur jag sköter min hud. Allt står ju i boken och mer därtill och jag har inte möjlighet att svara var och en som mejlar mig. Jag hoppas ni förstår, jag får så väldigt mycket mejl. Jag skulle önska jag hade tid och råd att svara på allas mejl, men jag har inte de möjligheterna. Men här får ni en genomgång, hoppas det känns okej?

En vanlig dag
På kvällen smörjer jag in cleansing oil, masserar lite extra för att det är skönt. Men främst för att få bort sminkrester, mascara. Jag tar en liten tvättlapp i frotte, som jag blött i varmt vatten, så torkar jag bort oljerester. Frotten blir lite som en lättare skrubb.
Sedan tvättar jag av ansiktet med ansiktsvatten. Jag har inte skaffat en vattenrenare på vattnet i badrummet ännu. Jag vet att jag kommer att komma dit en dag. För så klart finns det rester i vårt vatten. Så för att tvätta bort sånt läkemedelsrester och skit som finns också i det vattnet, så använder jag ansiktsvatten. Efter det smörjer jag in huden med ansiktsolja. Har jag lite tid, kan jag göra lite lättare massage och kanske lite ansiktsjympa. Min morgonritual består bara av ansiktsvatten och ansiktsoljan. Vid det här laget vet ni, jag använder bara Moonsuns produkter och det har jag gjort i snart åtta år. Finns ingen anledning att byta.

Klappa inte bara in en kräm, lite så där slarvigt. Utan njut när du smörjer in dig. Gör det till din egen kroppsmeditation. Njut av din hand som smeker dig själv. Njut när du smörjer in varje kvadratmeter av dig själv. Dels för att vi behöver snälla händer som tar i oss, det gör oss lugna. Men du visar också din kropp respekt, omtanke och kärlek och jag vet precis vad som växer ur det.  Med din snälla hand kan du lära dig att gilla det du smeker, det vill säga du själv. Jag har smekt mitt ickebröst så mycket, liksom älskat tillbaka känslan. Kan jag, så kan du. Lär dig älska det som du "stör" dig på. Älska det som är "skevt" eller "fel", för du kommer att märka skillnaden, du kommer att märka att du börjar tycka om det där som du kanske inte gillade. Det ryms så mycket i din smekande hand, jag lovar dig det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar