söndag 8 juni 2014

älskar bilder

Jag älskar bilder. Gick estetisk linje och trodde nog nånstans att jag skulle hålla på med bilder och konst. Sedan gick jag kulturvetarlinjen (hoppade av sista terminen, då jag fick jobb på Bullen på SVT). Där läste jag filmvetenskap och gick på filmskola. Tog också en kurs på JMK om bildens betydelse i reportage. En bild säger mer än tusen ord finns det ju ett uttryck som heter.
Folk har tröttnat på selfies säger de. Ja, nog kan man tröttna på samma min, samma sätt att ta sina selfies. Några gör parodi på selfiesarna. Men egentligen är kanske instagram och nätet ett väldigt rättvist sätt att få uppmärksamhet, söka likar, få ut sitt budskap om det är vad man vill. Man behöver liksom bara hashtagga #Fredpåjorden, #allaolikaallalika #gröntärskönt #hejanaturskyddsföreningen #fuckcancer
Ja, ni fattar. Men genom att hashtagga kan en likasinnad i Japan plötsligt börja följa en, och jag hittar en skojig, spännande, inspirerande tjej/kille i ett annat land som lägger ut härliga rawfoodrecept, matselfies. Jag älskar det, när det är som bäst. Får så mycket inspiration.
Och fattar man inte språket, ja, då kan man använda google translate. Och då blir det plötsligt ännu roligare. Har ni testat nångång?
Jag har ju lagt ut en lista tidigare på bra gröna bloggar. Nu tänkte jag be om er hjälp. Kan ni inte mejla mig lite bra bloggar, såna ni följer varje dag eller så ofta ni kan. Berätta gärna varför.
Det finns flera framgångssagor på nätet och instagram, som svenska Yogagirl som har jag vet inte hur många följare på instagram. Nu fyler hon yogastudios och konferensrum runt om i världen. Eller Luise och David från Greenkitchenstories. Vid det här laget vet ni att de slagit stort runt om i världen. Deras blogg, som de skrev på engelska blev så populär så de fick ge ut böcker i både Usa och England och nu i våras också här i Sverige. För man kan inte så noga veta vem som kommer att slå, vem som blir framgångsrik. Men nu finns möjligheten. Jag tycker det är kul.
Spännande för det gör också att gamla mediarävar som jag själv, måste liksom tänka till lite. Men det viktigaste för mig är ändå alltid att allt måste utgå från hjärtat. Man måste tro på det man vill förmedla, så tänker jag.
Själv följer jag den här tjejen; Kino på instagram. Går också ofta in och kollar hennes filmer på youtube. En dag ska jag träna för henne. Har träffat henne en gång på Purpley valley i Goa, när vi båda yogade för Sharath. Kino har en helt fantastisk yogapractice och det bästa är att hon så generöst delar med sig av sin kunskap på nätet.

Här kommer lite yogabilder som jag hittade i morse. Finns så många fler. Men jag letade framförallt efter höga klackar och vanliga kläder, eller ovanliga. Kolla Marilyn i sina guldskor.
http://www.itsallyogababy.com/wp-content/uploads/2013/04/marilyn-monroe-boat-pose-navasana.jpeg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar