onsdag 7 augusti 2013

vill inte, vill ha kvar sommaren lite till

vaknade i morse och borde känt mig lycklig. Idag är vår bröllopsdag. Fyra år som gift med mannen i mitt liv. Men lyckan ligger så långt in.
Det har ju inget med Ray att göra, men plötsligt kom liksom känslan över mig. Sommaren är snart slut. Det är bara ett par dagar kvar. Sedan börjar liksom stadslivet igen. Hastahasta inte hinna med sig själv. Jag hade så gärna varit kvar här i min bubbla. Fått vila i det. ni har ju fattat lite hur jag funkar, ni som läst min blogg. jag hamnar i lågläget ibland, simmar där en kort stund. Sedan tycker jag det är trist och tvingar mig upp till ytan för att kippa luft som en liten fisk. men idag känns det så här och det har ju inte varit bättre av det trista vädret. idag har det regnat, visserligen småregnat. men ändå.
Om en stund ska vi äta middag på pensionatet. Jag och Ray.
Vilket år vi haft, vilket sjujävla år. vi är trötta, lite slitna. Vi vill inte åka härifrån. Ingen av oss.
Vill inte.
Vill vara här.
stanna.
 Vill hinna plocka klart mina buskar. Fylla frysen med röda och svarta vinbär. Ta hand om träden som dignar av äpplen. Plocka blåbär i skogen och en och annan kantarell.

 Köpa mangold på Senneby och njuta av mina gröna drinkar.
Jag vill fortsätta att sätta mina fötter på klipporna och njuta av naturens färger och naturens egna mönster är det vackraste jag vet.

jag vill inte ställa in sommarmöblerna. jag vill inte känna att nu är snart sommaren över. hatar att det går så fort. hinner inte njuta. hinner aldrig baravara. förstår ni vad jag menar? känner ni som jag? det finns något sorgesamt när kvällarna blir kyligare, dagarna kortare. jag vill inte, så är det bara.

5 kommentarer:

 1. Sommaren är inte slut förren i oktober! Utnyttja helger och se fördelen med storstan med närhet till raw food, yoga och vänner.
  Jag har givit dej boktips tidigare o fortsätter, Sogyal rinpoche, den tibetanska livs-och dödsboken.
  Passa på o njut här o nu och du har Kroatien atr se fram emot!!!!
  Bubblan är härlig men inte för alltid.....
  Kram

  SvaraRadera
 2. Och jag är precis tvärtom! Älskar hösten och är det för varmt länge så längtar jag till frosten. Tänk så olika :) Jag tycker att du verkar ha varit bra på att njuta av din tillvaro och allt som lantlivet fört med sig. Inget varar för evigt men allt finns ändå. Kram!

  SvaraRadera
 3. Förstår vemodet Karin! Känner också alltid så när sommaren börjar övergå till högre luft och det mörknar lite, lite tidigare. Jag har just flyttat till Palma med min familj och är nyfiken på om/när den där känslan infinner sig här. Hösten är fin, visst är det så. Men vemodet är det något lite dystert över till en början. Så släpper det och hösten tar oss in i sina vackra färger, varma soppor och tända ljus. Men ännu doftar sommar i Palma <3 Kram

  SvaraRadera
 4. Jag vill inte heller. Alltid samma sak. Har svårt att hinna ifatt emotionellt när våren kommer sådär snabbt, sen, när jag väl kommit ifatt & sommaren tagit fart, då vill jag att det skall vara sommar för evigt. Då kommer hösten & jag har fortfarande bara hunnit ifatt till sommaren.../Lan

  SvaraRadera