onsdag 15 april 2009

the yogacamp


Bildtext: On top of the world. Snart kommer han hit, vår yogaguru för att drilla oss i yogans magiska och ibland lite för disciplinerade värld. Men han är så efterlängtad.
Hm, snart börjar det, the yogacamp med Alexander Medin. 3 maj för att vara exakt. Jag började min teachertraining i höstas. Tänkte ett tag att alla mina utbildningar inom yogan, alla teachertrainings jag gått - ja, det kanske inte finns papper och betyg på det, borde väl räcka?! Men folk frågar efter "bevis" på att man är certifierad enligt yogaalliance. Så nu snart, i maj börjar utbildningen igen.


Två veckor då jag går upp kl fem. Vi chantar, har tuffa pranayamaövningar innan vår egen practice börjar, sen är det sanskrit, yogafilosofi och ren praktisk lärarträning. Man är helt slut när dagen gått. Jag tror vi börjar halv sex och slutar kl 16, sex dagar i veckan. Och vi måste lämna in egna arbeten, våra tankar om hathayoga pradipika, Bhagvad Ghita och all annan yogalitteratur. Det är både jobbigt och härligt på samma gång. Man är helt mörbultad och somnar som en klubbad säl på kvällarna. Man äter, lever, tränar och tänker yoga 24/7. My god, men vad man utvecklas.


Alexander Medin, en av de få som är certifierade av Pathabi Jois. Det finns många auktoriserade, men att vara certifierad direkt av Guruji - det är som att vara V.I.P i Ashtangayogavärlden. det kräver total dedikation. Alexander som är under 40 år, har en bakgrund som både boxare och dansare. Han gick balettakademien med Mads Mikkelsen! Bara det.. Sen pratar han sanskrit, herregud - det är sant. Alexander kommer från Norge, men har bott många år i Mysore och studerat för Patabhi Jois. Han var också den person som fick Mr Iyengar och Mr Jois att träffas igen efter typ 40 år på en yogakonferans i Hongkong, där Alexander för tillfället bor. Om någon är yoga, så är det Alexander.


Alexander kommer säkert tycka att jag är en latmask, vilket jag faktiskt varit de senaste månaderna. Men jag skyller allt på kärleken. Min stora kärlek här i livet kom tillbaka in i mitt livet efter 14 år förra våren. Jag älskar att vara med honom. Jag yogar inte sex dagar i veckan längre, utan fem. Men måste göra mig redo för sex dagar i veckan igen, nu när Alexander kommer hit. Do your practice and all is coming... ja, ja kärleken kom till slut.


Gå in på http://www.atmajyoti.se/ och läs om kursen. Där finns för övrigt andra skojiga saker man kan gå. Viveka Blom som driver atmajyoti, låter många spännande lärare komma och undervisa på hennes skola.
Länge leve mångfalden.

3 kommentarer:

 1. åh grattis till den stora kärleken och så spännande och tuff utbildning du har framför dig! jag blir alldeles peppad!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig. Det är både jobbigt och härligt. Men de jobbiga är ju också härligt på sitt sätt. mest ser jag fram emot att bara få ägna min tid till mig...och min egen utveckling. Inspirerande
  Kram och strax så ses vi :)
  Helén

  SvaraRadera
 3. ...men jag tänker så här: allt är ju yoga! Vi älskar, vi lever, vi lyfter på skikt efter skikt och kanske ibland anar vi något, något som bara är. Jag är glad att du och jag hittat kärleken...det kanske är vår dharma att älska dem...vem vet. Det enda jag vet just nu är kl 6 på måndag sitter vi där och omsluts av den sköna starka energi som är vår yogiska strävan. Och sen tar vi en latte...kram från den förälskade latmasken Åsa

  SvaraRadera